BARNEVELD/NIJMEGEN - Een 28-jarige Nijmegenaar, die bedrogen was via een advertentie op internet, is dinsdag door de politie aangehouden. Hij probeerde op zijn beurt zijn schade te verhalen door een ander er via internet in te laten lopen. De Nijmegenaar was daar al voor gestraft omdat het geld dat hij dacht te verdienen met zijn bedrog op onnaspeurbare wijze is verdwenen.

De Nijmegenaar kocht begin dit jaar via internet een mobiele telefoon voor 300 euro. Hij kreeg echter een lege doos thuisbezorgd. De man deed daarvan aangifte, maar was blijkbaar op een idee gebracht. Hij bood zelf twee telefoons te koop aan voor euro.

Een 16-jarige inwoner van Barneveld ging op het aanbod in. Deze jongen ontving twee lege dozen, waarvoor hij echter aan een bodedienst uit Twello die het pakket kwam afleveren 575 euro had betaald. De aangehouden Nijmegenaar beweert dat hij het geld nooit heeft ontvangen. De bode uit Twello zegt dat hij het geld heeft afgegeven aan zijn chef. Waar het geld daarna is gebleven, is volgens de politie een raadsel.