AMSTERDAM – Ruim zevenhonderd webbouwers stoppen met het ontwikkelen van sites voor Internet Explorer 6.

Hierdoor zullen deze sites in de toekomst wel op de browser van Microsoft te bezoeken zijn, maar mogelijk niet met alle functionaliteiten, zo schrijft Webwereld.

Aanleiding voor de campagne wijstoppenook.nl is het besluit van Google om de ondersteuning voor IE6 te staken.

De campagne is een initiatief van ontwerpbureau Zinnebeeld.

Hackgevoeligheid

De initiatiefnemers zijn onder meer geïrriteerd over de hackgevoeligheid van Internet Explorer. Ook zou het IE-compatibel maken 10 procent van het ontwikkelbudget vragen en ondersteunt IE6 weinig standaarden.

Initiatiefnemer Bart Driessen laat tegenover Webwereld weten te hopen dat later deze week duizend webontwikkelaars zich hebben aangesloten.

Google

Google maakte vorige week bekend Internet Explorer 6 in de ban te gooien, omdat de veiligheid en functionaliteit zou zijn verouderd.

Steeds meer online software is gebaseerd op functionaliteit die de browser uit 2001 niet ondersteunt. Zo kampt Google met problemen bij diensten als Google Docs, Gmail en Maps.

In een mededeling op het Google-blog laat het bedrijf weten dat ‘het mogelijk is dat kernfunctionaliteiten – en nieuwe mogelijkheden - niet meer werken met de oude browser’.

Chrome

Microsoft heeft inmiddels wel al IE7 en IE8 gelanceerd, maar veel bedrijven werken nog steeds met IE6. De browser heeft een marktaandeel van 13 procent.

Inmiddels heeft Google ook een eigen browser ontwikkeld: Chrome.