NIJMEGEN - De computerproblemen bij de korpsen in het noordoosten van het land zijn nog niet voorbij. Dat constateerden de korpschefs van de korpsen woensdag na overleg.

Het aantal meldingen van een storing is na afgelopen weekeinde zeker niet afgenomen, meldden de betrokken korpsen.

Politiemedewerkers kampen met trage computers en een haperend netwerk. Die problemen begonnen al op woensdag 20 januari. Vorige week leek het einde van de computerproblemen in zicht, nadat de hoofdoorzaak gevonden leek te zijn.

Doel was het aantal netwerkgebruikers vanaf maandag weer op te voeren, maar dat is volgens de korpsen niet gelukt.

Traagheid

Pieter-Jaap Aalbersberg, korpschef van het korps IJsselland: ''Collega's hebben last van lange inlogtijden, lopen vast en hebben problemen van algehele traagheid van het systeem. Na twee weken is dit niet meer uit te leggen aan de 13.000 collega's in de korpsen.''

De korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente hebben last van de storing. Die acht korpsen werken op een gezamenlijk computernetwerk.

Noodcomputers

Vanaf woensdag gebruiken de korpsen 750 noodcomputers, die worden ingezet als snelle, storingvrije werkstations. De gebruikers van normale werkplekken zullen voorlopig nog wel storingen ondervinden, aldus de politie.

Volgens de korpschefs ondervindt de alarmcentrale 112 geen hinder van de problemen dankzij een eigen ICT-voorziening. Ook het communicatienetwerk C2000 werkt zoals het hoort.