AMSTERDAM - Een vrouw in het zuiden van Duitsland heeft een man het leven gered die in het noorden van het land op pakijs vast was komen te zitten.

De vrouw bewonderde via de webcam de zonsondergang in het noorden toen zij zag dat de man in nood verkeerde. Zij belde daarop de hulpdiensten. Dat heeft de politie woensdag gezegd.

De man was voor de Noordzeekust, in de buurt van het dorp St. Peter-Ording, op het pakijs geklommen om een foto van de zonsondergang te nemen. Hij raakte vervolgens gedesoriënteerd door het ijs en kon het strand niet meer terugvinden. Met behulp van de flitser op zijn camera seinde hij daarop om hulp.

Koplampen

De lichtsignalen werden honderden kilometers verderop opgevangen door een vrouw die op haar computer eveneens de zonsondergang bewonderde. Ze belde de politie, die de man lokaliseerde en hem met behulp van het licht van hun koplampen naar het strand dirigeerde.

Daar kreeg de man een lesje in de gevaren van het wandelen over ijs. Volgens de politie had hij door de lage temperaturen dood kunnen vriezen.