WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag vragen beantwoord die hem door Amerikaanse burgers via Youtube gesteld waren. Het beantwoorden, dat 40 minuten in beslag nam, was via een live-stream op de site van het Witte Huis te volgen.

Het online-initiatief van de president sluit aan op zijn verkiezingscampagne, waarin hij sterk leunde op het gebruik van het internet.

Duizenden Amerikaanse Youtube-gebruikers stelden meer dan 11.000 vragen. Na een uitgebreide stemronde werden de meest populaire vragen uiteindelijk door Steve Gore van Youtube-eigenaar Google voorgelegd aan Obama.

Softdrugs

Voorstanders van de legalisering van softdrugs waren, evenals vorig jaar bij eenzelfde initiatief, een lobby gestart Obama over dit onderwerp aan de tand te voelen. Maar de inspanningen ten spijt bleef legalisering van softdrugs maandag buiten beschouwing.

Na afloop van het vragenuur sprak Obama de wens uit vaker op deze manier vragen te beantwoorden. '' en welke ideeën ze hebben'', aldus de president