LELYSTAD - Onbekenden hebben twee dagen na de eerste zitting van de rechtszaak tegen Geert Wilders op 20 januari de website van het kantoor van advocate Els Lucas gehackt en met ''een stortvloed'' aan virussen besmet.

Lucas was de drijvende kracht achter de vervolging van Geert Wilders.

Als gevolg van het hacken is de website van het kantoor Nauta & Lucas in Lelystad uit de lucht. Lucas kreeg sinds haar aangifte ook al vele haatmails en bedreigingen per e-mail te verduren.

Wilders wordt bij de rechtbank in Amsterdam berecht voor het beledigen en discrimineren van moslims door zijn uitspraken in diverse media en in zijn anti-Koranfilm Fitna. Ook beschuldigt het OM hem van het zaaien van haat.

Op 20 januari werd de zaak tegen Wilders nog niet inhoudelijk behandeld. Het ging toen om een voorbereidende zitting.

Vrijspraak

Na afloop zei Wilders dat hij erop ''hoopt en vertrouwt'' dat hij wordt vrijgesproken. Hij voelde zich ''strijdbaar'', maar vindt het ''vreselijk'' om als verdachte terecht te moeten staan.

Hij is nog steeds de overtuiging toegedaan dat hij het middelpunt is van een politiek proces. Of het ook een eerlijk proces wordt, valt volgens Wilders nog te bezien.

Vrijspraak is wat hem betreft de enige optie. ''Nederland zou honderd jaar in de tijd teruggaan als ik veroordeeld zou worden.''