MOUNTAIN VIEW - Google heeft ondanks zijn ruzie met de Chinese regering de intentie om in China te blijven.

Het Amerikaanse internetbedrijf is in gesprek met de Chinese autoriteiten over veranderingen die het wil doorvoeren bij de presentatie van zoekresultaten, aldus topman Eric Schmidt.

Schmidt sprak in voorzichtige bewoordingen over de problemen in China na de presentatie van kwartaalresultaten van zijn onderneming donderdag.

Vorige week liet Google weten dat het wil stoppen met het censureren van zoekresultaten in China nadat was gebleken dat hackers vanuit China Gmailaccounts van mensenrechtenactivisten hadden bestookt. De aankondiging leverde een felle reactie op van China, dat vindt dat Google zich aan de Chinese regels moet houden.

Veranderingen

''Wij blijven ons houden aan hun wetgeving, wij blijven gecensureerde zoekresultaten bieden'', zei Schmidt. ''Maar op een redelijke korte termijn zullen we wat veranderingen doorvoeren.''

Schmidt zei ook nog steeds zakelijke mogelijkheden in China te zien, maar te zinnen op andere voorwaarden dan nu. ''Wij hebben duidelijk laten weten in China te willen blijven. Wij houden van de Chinese bevolking, wij houden van onze werknemers.''