AMSTERDAM - Een nieuwe website laat gebruikers het laatste politieke nieuws volgen over onderwerpen die aansluiten bij hun interesses.

Polifeeds.nl verzamelt informatie van websites van politieke partijen, weblogs en de Twitteraccounts van landelijke en regionale politici.

Die berichten zijn vervolgens op allerlei manieren te doorzoeken. Bezoekers kunnen zo onder meer alle nieuws bekijken over een bepaalde partij, uit een bepaalde gemeente of provincie of over een bepaald onderwerp.

Zo is dinsdag bijvoorbeeld een overzicht te krijgen van alle nieuws en reacties rond de presentatie van het onderzoek naar de Nederlandse steun voor de inval in Irak.

Opslaan

Gebruikers die zich op de website aanmelden, kunnen hun zoekopdrachten bovendien opslaan. Iedere keer als ze de site opnieuw bezoeken, krijgen ze dan een actueel overzicht van de laatste berichten die aan hun zoekopdracht voldoen.

Politiek weblog

Polifeeds is een initiatief van het politieke blog GeenCommentaar, dat eerder onder meer de Coalitiechecker lanceerde, een website die laat zien welke kabinetten volgens de laatste opiniepeilingen een meerderheid behalen.

Ook ontsloot de site Parlando, een online systeem van de voormalige staatsuitgeverij Sdu waarin alle vergaderstukken van de Eerste en Tweede Kamer zijn te vinden.