AMSTERDAM - Microsoft heeft opnieuw beroep aangetekend tegen het verbod dat de Amerikaanse rechter het bedrijf heeft opgelegd om tekstverwerker Word in zijn oorspronkelijke vorm te verkopen.

Word zou een patent schenden van het bedrijfje i4i, dat betrekking heeft op een bepaalde manier om XML te verwerken. Microsoft mag daarom van de rechter de versies 2003 en 2007 sinds maandag in de Verenigde Staten niet meer verkopen. De softwaregigant moet i4i bovendien een schadevergoeding betalen van ruim 290 miljoen dollar.

Microsoft verloor eerder een hoger beroep in de zaak, en geeft daarom inmiddels gehoor aan de opdracht van de rechter. Sinds maandag verkoopt het bedrijf een aangepaste versie van Word, waaruit de gewraakte functionaliteit is verwijderd. Ook verspreidt Microsoft een update onder pc-verkopers, waarmee ze voorgeïnstalleerde versies van Word kunnen aanpassen.

Nieuw beroep

Niettemin laat Microsoft het er niet bij zitten. Vrijdag tekende het opnieuw beroep aan tegen de beslissing van de rechter, zo meldden Amerikaanse media. Het beroep heeft weliswaar geen invloed op het huidige verkoopverbod, maar geeft Microsoft in wel uitstel van het betalen van de schadevergoeding.