AMSTERDAM – Apple heeft een patent ingediend dat lijkt op dat van Google’s locatiedienst Latitude.

Uit de patentaanvraag valt op te maken dat Apple een dienst ontwikkelt waarbij via zendmasten of gps gebruikers op een kaart kunnen worden weergegeven. Het patent werd anderhalf jaar geleden al aangevraagd, maar pas vorige week gehonoreerd.

Eerder kwam Google met de vergelijkbare dienst Latitude. Net als de Apple-variant is Latitude een applicatie waarop gebruikers op een kaart realtime de locatie van hun contacten kunnen zien.

Opvallend is dat in de patentaanvraag van Apple een nieuwe versie van de iPhone is te zien waarop de multifunctionele telefoon ook een camera aan de voorkant heeft. Of een dergelijke telefoon op de planning staat om binnenkort te worden uitgebracht is niet bekend.

Eerder raakten Apple en Google in conflict over de Latitude-dienst. Google wilde een applicatie lanceren voor de iPhone, maar dit werd door Apple geweigerd.

Appleblog 9to5mac.com suggereert dat Apple de dienst van de zoekgigant vanwege de ontwikkeling van een eigen locatiedienst bewust uit de appstore heeft gehouden.
Wel is Latitude via de webapplicatie op de iPhone te benaderen.