AMSTERDAM - Nederlandse klanten van Versatel kunnen vanaf het tweede kwartaal in 2004 ook mobiel bellen. Het telecombedrijf maakt daarvoor gebruik van het mobiele netwerk van Telfort. Dat hebben de bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Bekijk video: 'Koers Versatel naar 2 euro door mobiele beldeal'
Modem / Breedband

Versatel, bekend van zijn vaste glasvezelnetwerk, kon tot nu toe geen mobiele diensten aanbieden. Over de waarde en grootte van het contract met Telfort wilde een woordvoerster van Versatel niets zeggen. Telfort beheert het netwerk, Versatel biedt de diensten onder zijn eigen naam aan.

Versatel gaat de komende maanden het systeem testen. Het bedrijf had in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 800.000 klanten in Nederland. Daar zitten ook de gebruikers van internetdochter Zon bij. De onderneming is ook actief in België en Duitsland. Daar biedt het bedrijf nog geen mobiele diensten aan.

Analisten zijn erg te spreken over de stap. Volgens hen had het bedrijf met zijn eigen netwerk al een voorsprong op aanbieders van telefonie die geen netwerk hebben en gebruik moeten maken van dat van KPN. Met mobiele telefonie kan het bedrijf nog beter de concurrentie aan.