AMSTERDAM - De FBI zou onderzoek doen naar een inbraak van hackers bij de Amerikaanse bank Citigroup, waarbij tientallen miljoenen dollars zouden zijn buitgemaakt. De bank ontkent het bericht.

Volgens de Wall Street Journal, die zich zegt te baseren op berichten van de autoriteiten, werd de aanval in de zomer ontdekt. Mogelijk vond de inbraak echter al veel eerder plaats.

De aanval zou zijn ontdekt toen verdacht verbindingen met computers van de bank werden gedetecteerd. Die werden tot stand gebracht vanaf een internetadres dat in het verleden toebehoorde aan het Russian Business Network, een beruchte bende cybercriminelen.

Chaos

Deskundigen zijn bezorgd dat de hackers niet alleen geld hebben gestolen, maar via de systemen van Citigroup wellicht ook toegang hebben gekregen tot die van andere banken. Dan zouden ze gegevens kunnen verwijderen of aanpassen, waardoor in het banksysteem een grote chaos kan ontstaan.

Niet waar

Een woordvoerder van de bank ontkent het verhaal tegenover de krant. "Ons systeem is niet gekraakt en er is geen geld verdwenen," bezwoer hij. "Iedere bewering dat de FBI zich buigt over de verdwijning van tientallen miljoenen bij Citigroup is gewoon niet waar."