AMSTERDAM - Hackers zijn er in geslaagd om de homepage van Twitter te kapen. In plaats van de gebruikelijke stroom 'tweets' toonde die gedurende ongeveer een uur een groene vlag en teksten in het Engels, Arabisch en Farsi.

Op de pagina werd de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist door de 'Iranian Cyber Army'. In gebrekkig Engels protesteert die tegen het Amerikaanse embargo tegen Iran, en drijft de spot met de vermeende controle van de Verenigde Staten over internet.

Volgens een bericht op een weblog van Twitter is de microblogdienst slachtoffer geworden van een aanval op het zogenoemde DNS van de site. Daarbij wordt de site zelf niet gehackt, maar worden bezoekers doorgeschakeld naar een andere webpagina.

Protesten

Mogelijk is Twitter doelwit geworden vanwege de rol die de dienst speelde bij protesten tegen de uitslag van de Iraanse presidentsverkiezingen, in de zomer van dit jaar.

Aanhangers van de Iraanse oppositie gebruikten het medium veelvuldig om op te roepen voor demonstraties, maar ook om nieuws over de gespannen situatie in het land te delen met de rest van de wereld.

Twitter gehackt