AMSTERDAM - Apple heeft muziekdienst Lala.com overgenomen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lala is een dienst die gebruikers muziek laat 'streamen' van internet. Bezoekers kunnen met de dienst hun eigen muziekcollectie via internet laten benaderen.

Ook is het mogelijk om voor 10 dollarcent het recht te kopen een nummer onbeperkt via internet te beluisteren, of het voor 89 dollarcent te downloaden.

Onduidelijk is wat Apple met het bedrijf van plan is. Lala beschikt over muzieklicenties van een groot aantal platenmaatschappijen, maar die zijn niet overdraagbaar op een eventuele koper. Mogelijk is het het computerbedrijf hoofdzakelijk te doen om de technologie en de medewerkers van Lala.

iTunes

Apple is zelf met zijn iTunes-winkel een grote speler op de online muziekmarkt. Het bedrijf verkoopt tot dusverre alleen muziek die klanten kunnen downloaden op hun eigen computer. Analisten houden er rekening mee dat Apple zijn muziekdiensten wil uitbreiden met streaming.

Streaming

In het verleden zei Apple niet in dat model te geloven, omdat consumenten hun muziek daadwerkelijk willen bezitten. De laatste jaren lijkt daarin echter verandering te komen. Muziekstreamingsites als Last.FM en Spotify.com winnen aan populariteit.