AMSTERDAM - Sinds donderdag kunnen internetters met hun zoekopdracht een stukje van het Braziliaanse regenwoud redden.

Wie gebruikmaakt van de zoekmachine Ecosia zorgt voor een bijdrage aan de projecten van het Wereld Natuurfonds in de Amazone.

De zoekmachine maakt gebruik van de technologie van Yahoo en Bing. Die zoekmachines leveren ook de gesponsorde links waar dit soort webpagina's hun geld mee verdienen. Ecosia zegt tachtig procent van de opbrengst te doneren aan het WNF.

Op Ecosia.com is te lezen dat elke zoekopdracht ongeveer twee vierkante meter regenwoud beschermt. In totaal is er nu al ruim 58.000 vierkante meter beschermd.

IJshockeyveld

"Een gemiddelde internetgebruiker kan zo ongeveer 2.000 vierkante meter regenwoud per jaar beschermen, ongeveer de omvang van een ijshockeyveld", zegt een woordvoerder van het WNF op de website Greenbussiness.com.

Ecosia is niet de enige zoekmachine die zich inzet voor de goede zaak. Websites als Green Maven en EcoSeek sturen gebruikers door naar milieuvriendelijke websites, bij Ecocho kunnen gebruikers de CO2-uitstoot die met hun zoekopdracht gepaard gaat laten compenseren en er zijn ook andere sites die een deel van hun opbrengst doneren aan goede doelen.