AMSTERDAM - Navigatiebedrijf Navigon heeft een nieuwe versie van zijn navigatiesoftware voor de iPhone uitgebracht waarmee onder meer voetgangernavigatie mogelijk is. Ook voegt de update Google Local Search toe en kunnen gebruikers gps-coördinaten invoeren.

Net als bij de Navigon 1410 en 2410 kan de MobileNavigator-software voor de iPhone voetgangers naar hun bestemming leiden, zo meldt Tweakers dinsdag.

Hoewel de voetgangersnavigatie van de nieuwe versie van MobileNavigator ook bij eerdere iPhone-generaties werkt, functioneert de navigatiesoftware nauwkeuriger in combinatie met de iPhone 3GS, aangezien dit toestel over een ingebouwd elektronisch kompas beschikt.

Voor het vinden van bijvoorbeeld restaurants kan bij de nieuwe softwareversie de Google Local Search-functie worden gebruikt.

Posities uitwisselen

Ook is het mogelijk om hoogte- en breedtegraden in te voeren, zodat gebruikers hun posities kunnen uitwisselen of kunnen navigeren naar een punt waar geen straatnamen bekend zijn, bijvoorbeeld middenin een parkje.