AMSTERDAM - LinkedIn, een online netwerk voor zakelijk gebruik, gaat naar de beurs - maar niet op de korte termijn. Dat zei bestuursvoorzitter Reid Hoffman tegenover Reuters.

"Waarschijnlijk ontstaat er op een gegeven moment een balans en is dat het juiste ding om te doen", aldus Reid tijdens een LinkedIn-feest in Londen om te vieren dat de site 3 miljoen Britse gebruikers heeft.

Voorlopig zegt de topman echter nog voldoende 'cash' achter de hand te hebben om niet naar de beurs te hoeven gaan. Eind 2008 haalde het bedrijf nog 76 miljoen dollar op bij investeerders.

Eerder deze week gonsde het van de speculaties dat de grootste netwerksite wereld, Facebook, een beursgang zou voorbereiden. Ook Twitter gaf maandag aan een beursgang te overwegen.

Profielen

LinkedIn, waar mensen hun zakelijk profiel en andere informatie kunnen delen, heeft wereldwijd 50 miljoen geregistreerde gebruikers. De waarde van het bedrijf wordt geschat op 1 miljard dollar (0,67 miljard euro).

In Nederland is de site ongekend populair; 30 procent van de bevolking zou zich hier hebben ingeschreven op de netwerksite. Dat is volgens LinkedIn het hoogste aandeel in een land buiten de VS. Wereldwijd is de netwerksite in 200 landen actief.