VENRAY - De wanhopige ouders van de 8-jarige Lyvania Maessen uit Venray hebben een eigen website geopend in een laatste poging hulp te zoeken voor hun ernstig zieke dochter. Specialisten en artsen van academische ziekenhuizen in Nijmegen, Maastricht en Amsterdam weten geen raad met de geheimzinnige ziekte waaraan Lyvania lijdt.

Op de website (www.lyvania.nl)

Ondanks medicatie is er volgens de afdeling kinderneurologie van het Radboudziekenhuis in Nijmegen geen vooruitgang te constateren. Volgens het ziekenhuis zal het kind wellicht nooit kunnen praten.

Volgens artsen lijdt het kind sinds haar geboorte aan een raadselachtige stofwisselingsziekte in de hersenen. Die kunnen daardoor niet meer normaal functioneren. Bovendien groeien ze te weinig. Lyvania gedraagt zich door deze ziekte als een eenjarig kind, kan niet praten, maakt onwillekeurige bewegingen en heeft een te klein hoofdje. Ook lijdt ze aan epileptische aanvallen. Ze loopt wel een beetje, maar heeft evenwichtsstoornissen en lijdt aan spierzwakte. Bovendien heeft ze een tumor.