AMSTERDAM - Twitter wil naar de beurs als dat nodig is om geld in het laatje te brengen. Dat heeft mede-oprichter Biz Stone van de microblogdienst gezegd tijdens een conferentie in Tel Aviv.

Het concern denkt in 2010 geld te gaan verdienen. Begin volgend jaar zal Twitter uit de doeken doen hoe het precies omzet uit advertenties wil gaan genereren. Stone geeft nog geen details, maar laat wel weten dat dat op 'niet-traditionele' wijze zal plaatsvinden, zo schrijft Reuters.

Twitter heeft echter geen haast. "Er is nog geen datum vastgesteld, we hebben nog genoeg geld op de bank", zegt Stone.

Overnames

Het bedrijf voelt er wel voor de komende tijd meer overnames te doen. In 2008 kocht Twitter de zoekmachine Summize. Stone stelt echter nog geen specifiek overnamedoelwit in het vizier te hebben.

In september peuterde Twitter nieuw kapitaal los bij een aantal investeerders. In totaal zou de financieringsronde 100 miljoen dollar hebben opgeleverd, wat de waardering van het bedrijf op een miljard dollar bracht.

De populariteit van Twitter neemt snel toe. De microblogdienst telde in juni 44,5 miljoen bezoekers, vijftien keer zoveel als een jaar eerder.