AMSTERDAM - MSNBC heeft twitternieuwsdienst @BreakingNews overgenomen. De dienst, opgericht door de 19-jarige Michael van Poppel, versloeg al meermalen de traditionele media door groot nieuws als eerste te melden.

De Tilburger beheert een twitteraccount met ruim 1,4 miljoen volgers, en specialiseert zich in het razendsnel verspreiden van nieuwsberichten uit de hele wereld. Hij was de traditionele media daarmee de voorbije maanden regelmatig te snel af. In 2007 wist hij een videoboodschap van Al-Qaidaleider Osama Bin Laden te bemachtigen, die hij voor 1000 dollar verkocht aan persbureau Reuters.

In oktober werd bekend dat Van Poppel op het punt stond om de dienst voor 'ettelijke tonnen' te verkopen, maar hij wilde niet zeggen wie de beoogde nieuwe eigenaar was.

BNO News

Het twitteraccount wordt vanaf komende maand beheerd door de Amerikaanse nieuwszender MSNBC, meldt Van Poppel in een persbericht.

Zelf gaat hij zich richten op zijn nieuwsdienst BNO News, die nieuwsupdates gaat leveren aan aangesloten media. MSNBC is de eerste betalende klant van zijn onderneming.