AMSTERDAM - De chatsessie met Willem-Alexander en Máxima blijkt toch te zijn verstoord door hackers. Volgens een bericht in de Telegraaf zou een achttal Nederlandse hackers de verantwoordelijkheid van het platleggen van de KPN-server op zich eisen.

De groep zou Down Under Crew (DUC) heten.De chatsessie werd na enkele minuten gestopt omdat de server de drukte niet meer aan kon. Volgens KPN werd de pagina ruim drie miljard keer opgevraagd.

De acht internetfreaks zeggen een massale aanval op de computers van KPN te hebben uitgevoerd, waardoor de server binnen enkele seconden bezweek.Reden voor de daad was om KPN een lesje te leren. Met behulp van 3000 gekraakte computers voerden zij een DDoS-aanval

In totaal zegt de groep beschikking te hebben over 10.000 gekraakte computers die voor een dergelijke aanval ingezet kunnen worden.

De grote sites van CNN, Amazon.com en Yahoo! werden ooit door een zelfde aanval volkomen ontwricht. En een Britse provider wiens netwerk onlangs ook flink werd aangevallen, vreest dat het netwerk voorgoed is uitgeschakeld. De provider denkt dat daardoor een faillissement onontkoombaar is.

/NET'KPN schatte chatsessie verkeerd in'KPN vermoedt sabotage bij chatsessieChatsessie Willem-Alexander en Máxima mislukt