BRUSSEL - Na Denemarken is Nederland in de Europese Unie (EU) het land met het hoogste aantal inwoners met een breedbandinternetaansluiting.

In Nederland heeft 36,2 procent van de bevolking zo'n aansluiting. In Denemarken is dat 37,3 procent. Dat blijkt uit een woensdag gepresenteerd verslag van de Europese Commissie, dat woensdag is gepresenteerd.

Het aantal internetaansluitingen in de hele EU is het afgelopen jaar verder gestegen. In juli 2009 had 24 procent van de EU-bevolking een internetaansluiting. Een jaar eerder lag dit percentage nog op 21,6.

Aantal

Bovendien hebben steeds meer inwoners van de EU  een snelle aansluiting. Ondanks een somber economische klimaat is het aantal breedbandlijnen in de unie tussen juli 2008 en juli 2009 met gemiddeld 10,7 procent gestegen tot 120 miljoen miljoen vaste breedbandlijnen voor de hele EU.

Ook het aantal mensen met een aansluiting op mobiel breedbandinternet neemt snel toe. Inmiddels beschikken 4,2 EU-inwoners op de honderd over zo'n aansluiting.

De gemiddelde snelheid van alle breedbandaansluitingen wordt ook steeds sneller. 80 procent van alle breedbandaansluitingen in Europa heeft inmiddels een snelheid van 2 megabits per seconde of meer.