AMSTERDAM - Een 14-jarige jongen uit Tilburg is dinsdag op een school in Tilburg-West mishandeld door twee medescholieren, omdat hij via MSN contact had gehad met de vriendin van een van zijn belagers.

De politie meldt woensdag dat de jongen werd geslagen en geschopt en een blauw oog en een bult op zijn voorhoofd opliep. De twee leerlingen zijn opgepakt.

Het duo had de jongen eerder gewaarschuwd dat hij geen contact met het meisje mocht hebben. Het slachtoffer zegt het meisje regelmatig via MSN te spreken. De gesprekken zijn volgens hem van vriendschappelijke aard.

Aangesproken

Dinsdagochtend werd de jongen op school bij de kluisjes aangesproken door de 16-jarige vriend van het meisje. Die snauwde hem toe dat hij niet gediend was van het contact. Vervolgens sloeg en schopte de 16-jarige hem samen met een even oude vriend.

Een van de verdachten heeft toegegeven de 14-jarige te hebben mishandeld. Het slachtoffer zou niet alleen via MSN contact met zijn vriendin hebben gehad, maar ook via Hyves en sms-berichten.