AMSTERDAM - Zakelijke profielensite LinkedIn is een samenwerking begonnen met Twitter. Wie updates post op de microblogsite, kan die ook op LinkedIn tonen, en andersom.

Dat hebben de twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt. Gebruikers kunnen hun Twitteraccount aan LinkedIn koppelen door op hun profiel op de netwerksite het Twittericoontje aan te klikken. Dan kunnen ze aangeven wat hun gebruikersnaam op Twitter is, en bepalen of alle 'tweets' zichtbaar moeten zijn op LinkedIn, of alleen berichten die zijn voorzien van de code ('hashtag') #in.

De integratie werkt ook de andere kant op: wie zijn status op LinkedIn aanpast, kan een optie aanvinken waarmee het bericht ook op Twitter wordt gepost.

Waardevol

Volgens LinkedIn is Twitter een waardevolle aanvulling op de zakelijke netwerksite. "Dankzij deze integratie kunnen de leden van beide sites gemakkelijker samenwerken en communiceren met hun netwerk," aldus het bedrijf in een toelichting.

Zo kunnen gebruikers zowel hun zakelijke netwerk, als hun Twitter-volgers op de hoogte brengen van hun bezigheden, of een vraag stellen.

De functionaliteit wordt geleidelijk ingevoerd: niet alle LinkedIn-gebruikers beschikken er direct over.