AMSTERDAM - Microsoft heeft de afgelopen week verscheidene omgebouwde Xbox 360-consoles verbannen van Xbox Live. Dit is bevestigd door een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf.

"We hebben actie ondernomen tegen een klein percentage consoles die zijn omgebouwd om illegale spellen te spelen", aldus de woordvoerder van Microsoft. "Het verbannen van deze consoles ligt op één lijn met onze toewijding om piraterij tegen te gaan en een veiligere omgeving en gameplay voor de meer dan twintig miljoen leden van de Xbox Live-community te bieden."

Standaardbeleid

De woordvoerder van Microsoft voegde toe dat dit standaardbeleid is dat op elk gewenst moment kan worden uitgevoerd. "Alle consumenten horen te weten dat piraterij illegaal is en dat het ombouwen van hun Xbox 360 om illegale spellen te spelen in strijd is met de Xbox Live-gebruiksovereenkomst, de garantie doet vervallen en een verbanning van Xbox Live tot gevolg heeft."

"De gezondheid van de game-industrie is afhankelijk van consumenten die betalen voor de legale producten en service die ze krijgen van fabrikanten, verkooppunten en de derde partijen die ze ondersteunen", aldus de woordvoerder. Hoeveel consoles getroffen zijn door Microsoft's recente actie tegen piraterij is niet bekend.