AMSTERDAM - Nintendo werkt aan een nieuwe Nintendo DS met grotere schermen. Dat meldt althans de Japanse nieuwssite van Nikkei. De nieuwe handheld zou nog dit jaar in Japan moeten verschijnen als de berichtgeving waar blijkt te zijn.

Volgens de site krijgt de DS twee schermen van 4 inch, in tegenstelling tot de 3 inch schermen van de klassieke DS en de 3,25 inch van de Nintendo DSi.

De handheld zou verder niet over andere nieuwe hardwarespecificaties gaan beschikken.

De DS moet voor ongeveer 138,- euro in de Japanse winkels gaan verschijnen waarmee de prijs gelijk blijft aan die van de DSi.

In een reactie op de geruchten over het nieuwe apparaat zegt Nintendo dat het hier om “pure speculaties” gaat en dat ze niet willen reageren op geruchten. Mocht er later dit jaar inderdaad een nieuwe DS op de Japanse markt verschijnen dan zou dit slechts een jaar na de release van de DSi zijn.

Twee camera's

Deze handheld verscheen namelijk in november 2008 op de Japanse markt en heeft als grote verschil met zijn voorgangers dat het over twee camera’s beschikt die in-game gebruikt kunnen worden.

Daarnaast is er een online shop in het leven geroepen waar games gedownload kunnen worden en ondersteunt het apparaat extern geheugen.