AMSTERDAM - Een 18-jarige StarCraft-speler uit Zweden heeft een meisje van 15 jaar oud ernstig verwond met messteken. De gamer ging door het lint toen bleek dat zijn internetverbinding verbroken werd tijden het spelen van een potje StarCraft.

Toen de verbinding wegviel ging de jongen naar de keuken om een mes te pakken en liep vervolgens woedend de straat op.

Een 15-jarig meisje dat op weg naar huis was van een feestje kwam als eerste op zijn pad en werd met enkele messteken tegen de grond gewerkt. Ondanks de ernstige verwondingen heeft ze de aanval overleefd.

De rechtbank heeft de jongen, die verder nog niet over een strafblad beschikte, inmiddels veroordeeld tot intensieve psychiatrische hulp. De gedachten van de gamer sloegen volgens de rechter plots om in agressie nadat hij er achter kwam dat hij niet langer StarCraft kon spelen.

Doodslag

De aanklager wilde de jongen veroordelen voor poging tot moord maar de rechtbank zag de aanval als ‘slechts’ een poging tot doodslag. Dit omdat hij niet het huis uit zou zijn gegaan om het meisje te vermoorden.

Het incident vond op 9 augustus plaats maar werd onlangs pas bekend gemaakt nadat de rechtbank een uitspraak in de zaak had gedaan.