AMSTERDAM - Klanten van DSB kunnen weer geld van hun rekening halen of er op zetten. Het onderdeel om te internetbankieren via de website van de bank doet het weer, hoewel het nog wel moeizaam werkt.

Volgens een woordvoerder van de bank wordt er keihard aan gewerkt om de site weer helemaal in orde te maken.

De website werd donderdag aangevallen door hackers. Zij zouden volgens de woordvoerder een zogenoemde denial of service attack hebben opgezet. Dat houdt in dat ze meerdere computers -die ze eerder hebben geïnfecteerd en daardoor op afstand kunnen besturen- allemaal tegelijk informatie laten opvragen van een bepaalde website.

Aangifte

Die website raakt daardoor overbelast. DSB is van plan aangifte te doen tegen de hackers.

Wanneer de problemen weer helemaal zijn verholpen met de website van de bank, is nog onduidelijk, zegt de woordvoerder. Mensen die geld op hun rekening willen zetten of er af halen krijgen als ze dit via de website van de bank proberen een telefoonnummer te zien.

Via de telefoon kunnen ze dan verder worden geholpen, vertelt de zegsman.

Oproep

Eerder op de dag deed de voorzitter van de Stichting Hypotheekleed, Pieter Lakeman de oproep aan de klanten van de bank om hun geld weg te halen.

Volgens de woordvoerder is het aantal mensen dat geld van de bank haalt, iets hoger dan normaal. "Maar het gebeurt niet massaal en er zijn zelfs mensen die donderdag geld hebben gestort."