AMSTERDAM - Vodafone heeft woensdag te maken gehad met een hardnekkige storing, waardoor klanten geen gebruik konden maken van mobiel internet. Het bedrijf dacht de problemen vroeg in de middag te hebben verholpen, maar dat bleek niet het geval.

Rond zes uur 's ochtends viel het mobiele datanetwerk van de telecomprovider uit. Daardoor was het niet meer mogelijk om te internetten met mobiele telefoons of met usb-dongels via het netwerk van Vodafone. Alleen klanten met een Blackberry hadden geen last van de storing, omdat hun dataverkeer apart wordt afgehandeld.

Volgens een woordvoerster trad de storing op nadat het bedrijf onderhoud had gepleegd aan zijn netwerk. Het bedrijf draaide de gedane wijzig aanpassingen daarop terug, en verwachtte dat het internetverkeer weer op gang zou komen.

Instabiel

Dat bleek echter niet het geval, zo meldde het bedrijf woensdagmiddag. Klanten bleken te kampen met een instabiele verbinding, waarop Vodafone de datadienst weer uit de lucht haalde.

Tegen het einde van de middag werd de storing alsnog verholpen. Het datanetwerk was volgens een zegsman 's middags opnieuw bezweken, omdat grote aantallen gebruikers tegelijkertijd weer online gingen.