AMSTERDAM - De weblog Volkomenkut is woensdag kort na het middaguur een aantal uur offline geweest. De populaire Nederlandse weblog verklaarde via een korte reactie op de site dat ze offline zijn gehaald op 'last van de autoriteiten'.

Op de overwegend zwartgekleurde voorpagina namen de medewerkers in een korte verklaring afscheid van hun lezers. "Wij hebben al onze bestanden en gegevens moeten overgedragen aan de desbetreffende instanties"

"Wij vinden het bijzonder spijtig dat Volkomenkut op deze manier moet eindigen en willen jullie hartelijk danken voor jullie trouwe bezoek van het afgelopen jaar", lichten de medewerkers van Volkomenkut toe in een korte reactie op de site.

Het 'afscheidsbericht' van Volkomenkut bleek onjuist. In de namiddag was de op een na grootste weblog van Nederland (volgens Nedstat) weer online. De weblog zou volgens ingewijden offline zijn gehaald vanwege een restyling.

"Ze moesten alleen de mp3-pagina verwijderen, alle andere volkomenkut-aanbiedingen mochten zij gewoon laten staan van ons," aldus Tim Kuik van Stichting Brein.

Kort na het 'verdwijnen' van de site, lieten tal van lezers hun reactie achter bij andere weblogs. Sommigen boden extra serverruimte aan om de activiteiten toch voort te zetten. Vooral de Stichting Brein moest het ontgelden. 'Als je het mij vraagt verklaar ik Stichting Brein Volkomen Hersendood!', aldus een lezer.