TILBURG - Op de website van de gemeente Tilburg stromen de condoleances voor de maandag overleden burgemeester Johan Stekelenburg binnen. Dinsdagmorgen rond half acht hadden al meer dan 2000 mensen gebruik gemaakt van het digitale condoleanceregister.

De reacties komen binnen uit het hele land. Ook op de site van de Pvda is het druk. Hier zijn dinsdagmorgen honderden reacties achtergelaten.

Om 11.00 uur opent de gemeente Tilburg in de verschillende stadskantoren condoleanceregisters. De gemeente maakt in de loop van de dag ook meer bekend over de speciale afscheidsbijeenkomst voor Stekelenburg. De Tilburgse gemeenteraad neemt donderdag afscheid van de burgemeester.

Inmiddels is duidelijk dat een groot aantal evenementen in Tilburg wegens het overlijden van Stekelenburg niet doorgaat. Maandagavond werd het gratis winkelen voor studenten, een reclameactie van de Postbank, afgelast.

Het komend weekeinde gaat het eetfestijn Tilburg Culinair niet door. Het evenement zou worden gehouden bij het stadhuis en vlakbij de kerk waar de herdenkingsdienst voor Stekelenburg maandag plaatsvindt. Het afbreken van de tenten voor het evenement zou teveel botsen met de herdenkingsdienst van de burgemeester.

De gemeente Tilburg besloot al eerder om alle activiteiten waarbij ze betrokken is te schrappen.