AMSTERDAM – Het is niet al te moeilijk om via sms berichten te plaatsen op een twitter-account van een ander persoon. Het in het bezit zijn van een mobiel nummer van iemand anders is voldoende om een tweet te plaatsen onder zijn of haar naam.

De site Twitter biedt gebruikers de mogelijkheid aan om via een sms een bericht te plaatsen op hun account. Je kan mensen zonder het gebruik van een computer alsnog op de hoogte stellen van je dagelijkse bezigheden.

Misbruik van deze dienst is echter vrij gemakkelijk. Dat meldt Hackblog.nl. Via Google zijn mensen met een twitteraccount die gebruik maken van de sms-dienst in overvloed te vinden.

Speurwerk

Om het mobiele nummer te bemachtige is een stuk lastiger, maar via speurwerk met datzelfde google is het zeker niet onmogelijk.

Op Hackblog.nl dient Michiel Mulder als voorbeeld. Raadslid van de PvdA en zijn 06-nummer staat onder zijn persoonsbeschrijving, toegankelijk voor iedereen.

Op deze manier is het dus vrij gemakkelijk om de meeste vreemde berichten de wereld in te brengen dat voor de daadwerkelijke twitteraar de nodige problemen op kan leveren.