AMSTERDAM - Het filmpje van een Deense vrouw die via videosite YouTube de vader van haar kind zocht, blijkt een hoax te zijn. Het filmpje moest meer toeristen naar Denemarken lokken.

In het filmpje legt de vrouw uit dat ze een onenightstand heeft gehad met een toerist en hierdoor zwanger is geraakt. Ook haar zoontje August is op de video te zien.

Ze vertelt onder meer dat ze de vader van het kind 1,5 jaar geleden ontmoette toen de man op vakantie was in Denemarken.

Dronken

De twee zouden dronken bij elkaar in bed zijn geëindigd. ''Ik weet niet meer waar je vandaan komt of hoe je heet. Maar ik weet nog wel dat je heel aardig was.'' De video werd meer dan 800.000 keer bekeken.

De vrouw is eigenlijk actrice Ditte Arnth Jorgensen en de baby is niet van haar, meldt de Deense krant Ekstra Bladet.

Hoax

De video en website zouden een initiatief zijn van VisitDenmark, een website met daarop toeristische informatie over Denemarken.

De actrice wilde niet toegeven dat VisitDenmark erachter zat, maar zou al wel hebben toegegeven dat het om een hoax gaat.

Woedend

Veel positieve reacties heeft de stunt niet opgeleverd. Youtube heeft inmiddels tientallen woedende reacties onder de video verwijderd.

Kijkers vonden de stunt ongepast tegenover alleenstaande moeders, goedkoop en slecht voor de reputatie van Deense vrouwen. De krant noemde de stunt 'grotesk'.