AMSTERDAM – Internetwinkel Bol.com heeft sinds de verkoop van e-readers van Sony anderhalve week geleden meer van deze apparaten verkocht dan verwacht. Het toestel is inmiddels al meer dan 1500 keer over de virtuele toonbank gegaan.

Ook zijn er 2000 digitale boeken verkocht, waarbij boeken van Stieg Larsson, David Baldacci en Marion Pauw het meest populair zijn.

De nieuwe e-readers van Sony maakten anderhalve week geleden in Nederland hun Europese debuut. Volgens Rick Londema van Sony bieden de apparaten een prettige leeservaring, omdat de ze gebruikmaken van elektronische inkt. Daardoor zou het gebruik van de e-reader vergelijkbaar zijn met lezen van papier, ook bij fel zonlicht.

Doorbraak

E-readers zijn in Nederland al langer verkrijgbaar, maar een doorbraak naar het grote publiek blijft tot dusverre uit. Volgens Bol.com is daar nu verandering in gekomen.

“We houden er nu rekening mee dat tienduizenden Nederlanders de voordelen van digitaal lezen het komende jaar willen gaan ervaren”, zo jubelt het bedrijf.