AMSTERDAM – Het online archief van het AD is momenteel onvindbaar via Google. De door de zoekmachine geïndexeerde links lopen uit op een foutmelding.

Dit komt volgens het Algemeen Dagblad door de migratie naar de nieuwe website, die woensdag online ging. Volgens de krant is er geen sprake van een blunder.

“Als je verhuist van de ene naar de andere woning komt er ook nog post aan op het oude adres”, aldus Koen van Gestel van het AD.

Niet iedereen is het eens met de sussende woorden van Van Gestel. Zo haalt het techblog Bright hard uit naar het AD. In een column spreekt Jaap Stronks onomwonden van 'een flater van gigantische proporties' en zelfs 'digitale zelfmoord'.

Maatregelen

De krant treft op dit moment maatregelen om de artikelen uit het archief weer te laten verschijnen via Google.

Na de transformatie van de website vertoont AD.nl sterke gelijkenissen met de website van het Belgische ‘Het Laatste Nieuws’.

Dat is niet toevallig. De eigenaar van deze krant, het eveneens Vlaamse De Persgroep, verwierf onlangs een meerderheidsbelang in PCM, de eigenaar van het AD. De Persgroep heeft nu 58% van de aandelen van PCM in handen.