WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama heeft Amerikaanse tieners gewaarschuwd niet teveel persoonlijke informatie op sociale netwerksites als Facebook en Hyves te zetten.

''Wat je ook doet, het kan later opeens weer opduiken in je leven'', zei Obama dinsdag (lokale tijd) tijdens een gesprek met 14- en 15-jarigen. Dat berichtten Amerikaanse media.

''Als je jong bent maak je fouten en doe je gekke dingen'', zei de president, die heeft toegegeven dat hij vroeger drugs gebruikte. ''Ik heb al vaak gehoord dat jongeren iets op Facebook hebben gezet.''

''Als ze later op sollicitatiegesprek moeten, blijkt het bedrijf onderzoek naar je te hebben gedaan'', aldus de president. Dat zou een reden kunnen zijn om iemand af te wijzen.

Onderzoek

Ongeveer een op de drie werkgevers heeft op sociale netwerksites informatie gevonden, waardoor ze een sollicitante hebben afgewezen, zo bleek onlangs uit Amerikaans onderzoek.

Dan gaat het om onder meer ongepaste foto's, informatie over drank- en drugsgebruik en onfatsoenlijke uitspraken over voormalige werkgevers, collega's of klanten.