AMSTERDAM – Van alle spelcomputers is de Nintendo Wii het betrouwbaarst. De Xbox 360 zorgt voor de meeste problemen, zo blijkt uit een onderzoek van SquareTrade.

Uit het onderzoek van SquareTrade, een bedrijf dat garanties voor electronica afgeeft, blijkt dat 23,7 procent van de gebruikers van de Xbox binnen twee jaar na aanschaf een probleem meldt.

Bij de PS3 heeft 10 procent van de gebruikers een probleem in diezelfde periode, tegenover 2,7 procent van de Wii-spelers.

Meest gebruikt

De Xbox is wel de meest gebruikte spelcomputer, met een gemiddelde 1191 spelminuten per maand per console blijkt de spelcomputer met kop en schouders boven zijn concurrent uit te steken. Zo wordt op de Nintendo Wii ‘slechts’ 516 minuten per maand gespeeld. De PS3 is populairder met 1053 spelminuten per maand.

Het grootste gedeelte van de problemen van de Xbox is te wijten aan het bekende ‘Ring of Death’ probleem. De Xbox ondervindt dan problemen in de hardware, wat blijkt uit drie rode brandende lampjes rondom de aan/uit knop van de Xbox.