AMSTERDAM – Apple heeft naar verluidt de rechten verworven om ringtones voor de iPhone aan te bieden. Het bedrijf probeert de kant-en-klare muziekclips voor de persconferentie van 9 september al beschikbaar te hebben.

Dat vertellen bronnen in de muziekindustrie aan CNet.

De iPhone heeft al een mogelijkheid om zelf muziekringtones te maken, dus de nieuwe kant-en-klare ‘muzieksnippers’ zijn vooral handig. Er was niemand van Apple bereikbaar voor commentaar.

Geruchten

Naast het nieuws over de rechten van de ringtones, doen er volop geruchten de ronde over wat Apple tijdens de persconferentie nog meer zal presenteren. Er worden namelijk geüpgrade versies van de iPod verwacht en een nieuwe versie van het muziekprogramma iTunes.

Ook wordt er gefluisterd over een nieuw digitaal formaat voor muziekdownloads, bekend onder de codenaam Cocktail. Dat nieuwe bestand zou niet alleen muziek bevatten, maar ook bijvoorbeeld foto’s, artwork, teksten en video’s.

Beatles

Daarnaast wordt er een aankondiging verwacht dat er eindelijk een Beatlescatalogus naar iTunes komt. Het is al wel bekend dat op 9 september de digitale albums van de Beatles en een Rock Band-videogame rond de Fab Four worden gelanceerd.