AMSTERDAM – De Hogeschool Utrecht blijkt privacygevoelige informatie niet goed beveiligd te hebben. Een oud-student ontdekte het lek en lichtte studentencommunity Humedia in.

Op het slecht beveiligde intranet staan onder andere cijfers van studenten en beleidsplannen, meldt Webwereld woensdag.

Studenten kunnen de gegevens via Google achterhalen. In de database van de grootste zoekmachine zijn gegevens tot het schooljaar 2000-2001 terug te vinden.

In een reactie speekt Désirée Majoor, directeur van de faculteit, in het magazine van de Hogeschool van een 'bedrijfsongeluk'.

Genadeloos

Via Google is ook een document te vinden waarin de school waarschuwt voor de gevaren van online publicaties. Daarin staat: "Google is genadeloos. En kan soms verborgen informatie naar boven halen, zoals een persoonlijk geschreven sollicitatie.’’

‘’Laat zien hoe je zo'n vertrouwelijk document hebt gevonden. Met vertrouwelijk wordt bedoeld bv een Word-document, niet bedoeld voor publicatie. Een verwijzing naar een openbaar Curriculum Vitae op het web valt hier dus niet onder. Dat is immers wel bedoeld voor publicatie. Controleer dus of het document via het web niet toegankelijk is!"