AMSTERDAM - Een 31-jarige Brit wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben vermoord, nadat ze haar relatiestatus op vriendensite Facebook had gewijzigd in 'single'.

Volgens de BBC werd de 26-jarige Hayley Jones in maart door haar vier kinderen dood aangetroffen in hun woning in New Tredegar in Wales. Ze was gewurgd en gestoken.

Haar partner Brian Lewis (31), met wie ze al dertien jaar samen was, zou kort voor de moord tegen vrienden hebben gezegd het niet te kunnen verdragen om Jones aan een andere man te verliezen. Openbaar aanklager Mark Evans zei tegen de rechter dat het koppel zich 'getrouwd' placht te noemen, hoewel ze dat officieel niet waren.

Hij denkt dat Lewis zijn partner heeft vermoord nadat zij op haar relatiestatus Facebook van 'getrouwd' in 'single' had veranderd om aan te geven dat de relatie voorbij is.

Geheimzinnig

Volgens Evans was bracht Lewis' vriendin steeds meer tijd door op internetsites om haar sociale leven een impuls te geven. Ze zou daar tegenover haar partner erg geheimzinnig over hebben gedaan.

Niet voor het eerst

Als de beschuldigingen juist blijken, is het al de tweede keer dat een Britse vrouw de wijziging van haar relatiestatus op Facebook met de dood moet bekopen. In januari werd een 41-jarige Brit veroordeeld tot tenminste 17 jaar gevangenisstraf, nadat hij zijn vrouw om die reden had doodgestoken.