AMSTERDAM – Meer dan een derde van de bevolking in West-Europa zal in 2014 internetten op een mobiele telefoon, meldt Reuters. In 2008 gebruikte 13 procent van de bevolking mobiel internet.

De groei wordt voorspeld door Forrester Research. Het onderzoeksbureau verwacht dat 39 procent van de mensen in West-Europa in 2014 een telefoon met internet zal bezitten.

“De recessie zorgt ervoor dat veel consumenten minder kunnen uitgeven, maar ze besparen niet op mobiele abonnementen”, vertelt Thomas Husson, onderzoek bij Forrester aan Reuters.

Cruciale massa

“In de komende tien jaar zal mobiel internet het succes van normaal internet evenaren”, aldus Husson. Hij verwacht dit toekomstige succes omdat sociale netwerken, zoekmachines en websites van bedrijven zich binnenkort meer zullen aanpassen aan mobiel internet.

Aan het eind van dit jaar zal naar verwachting 17 procent van de West-Europese bevolking gebruik maken van internet op een telefoon. Dat is hetzelfde percentage gebruikers als regulier internet in 1999 had. Husson ziet het als de cruciale massa om succesvol te worden.