AMSTERDAM - Hoewel Sony en Microsoft onlangs een prijsverlaging hebben aangekondigd voor de PlayStation 3 en Xbox 360, laat Nintendo weten dat gamers geen goedkopere Wii hoeven te verwachten. “Onze strategie blijft ongewijzigd”, aldus Denise Kaigler.

Volgens Kaigler van Nintendo Amerika ligt de kracht van de Wii niet bij het prijsniveau maar bij het bieden van unieke spel-ervaringen.

“Onze focus lag altijd al op het maken van leuke en aantrekkelijke gameplay-ervaringen. En omdat we ons daarop richten is de Wii in de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot de best verkochte gameconsole in de Verenigde Staten”, aldus Kaigler.

“Het biedt gewoon het meeste plezier en de beste waarde voor de consument. De Wii kan door ieder familielid gespeeld worden vanaf het moment dat deze uit de doos wordt gehaald. Daarnaast is het de console die op dit moment als enige de optie biedt voor zeer nauwkeurige motion control door de Wii MotionPlus.”

Genoeg games

Verder lijkt Nintendo zich ook geen zorgen te maken over hun game-aanbod tijdens de komende feestdagen. Kaigler zegt namelijk dat Nintendo weldegelijk voldoende titels heeft om de concurrentie aan te gaan.

“Wii titels die gedurende de feestdagen op de verlanglijstjes van mensen zullen staan zijn Wii Sports Resort, Metroid Prime Trilogy, Wii Fit Plus en New Super Mario Bros. Wii.”

Tijdens de GamesCom in Keulen kondigde Sony aan dat de PlayStation 3 goedkoper werd en dat vanaf begin september de PS3 Slim beschikbaar zal zijn. Een week later liet ook Microsoft weten dat ze hun Xbox 360 Elite goedkoper gingen maken en dat de Xbox 360 Pro langzaam uit de schappen zal verdwijnen.