GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onderzoek naar de website landstorm-records.org gestaakt.

Op de site konden bezoekers neonazi-propaganda bestellen, zoals cd's, T-shirts en computerspellen. Een woordvoerster van het OM heeft woensdag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad bevestigd.

Volgens de zegsvrouw is het niet gelukt de eigenaar van de site te achterhalen. ''Alle zoekacties naar de eigenaar zijn op niets uitgelopen'', aldus het OM.

Aangifte

Het onderzoek heeft een jaar geduurd en werd gestart na aangifte tegen de site door het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). De site is inmiddels uit de lucht.

De site werd volgens het OM gehost in de Verenigde Staten. Een verzoek aan de VS leverde niets op, omdat daar bij wet geregeld is dat er geen gegevens over beheerders van websites hoeven te worden verstrekt.

Blood & Honour

De site zou mogelijke banden hebben met de extreemrechtse organisatie Blood & Honour, aldus de woordvoerster. ''De meldingen die we kregen, leken heel zeker.''

In juni vorig jaar vroeg het CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma de minister van Justitie te onderzoeken of deze organisatie kan worden verboden.