AMSTERDAM – De websites Geenstijl, Fok.nl en Spitsnieuws zijn zondagavond door een DDoS-aanval enkele uren niet bereikbaar geweest. Ook Tweakers.net was tijdelijk slecht toegankelijk.

Tweakers meldt dat de aanval bij hen rond 21.30 uur begon. Na een uur hadden de systeembeheerders de aanval onder controle.

Hierna lijken de aanvallen zich vooral op de overige slachtoffers te richten. Deze sites waren rond middernacht nog offline.

Fok vraagt bezoekers een nieuw wachtwoord in te stellen.

DDoS-aanval

Een DDoS-aanval is een type aanval waarbij een groot aantal computers het slachtoffer bestookt met internetverkeer, waardoor de service tijdelijk niet beschikbaar is of crasht.

Eerder meldde Tweakers dat Fok.nl zaterdag al slachtoffer was van een aanval. Het is niet bekend of de aanvallen gerelateerd zijn.

Beveiliging

Bij zowel Geenstijl als Spitsnieuws krijgen bezoekers de melding 'De webpagina op dit adres is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres.'

De man die het zaterdag Fok.nl moeilijk maakte zei geen kwaad in de zin te hebben. Hij wilde de site wijzen op de slechte beveiliging.