NEW YORK - Het Canadese model Liskula Cohen (37) heeft via de rechter in New York gedaan gekregen dat de internetfirma Google de identiteit van een blogger die haar herhaaldelijk beledigde, heeft prijsgegeven.

Het New Yorkse dagblad Daily News meldde dit woensdag.

Cohen eiste de ontmaskering van iemand die haar op het internet onder meer omschreef als psychotisch, leugenares, hoer, oude feeks en als 'skank', een minachtende term voor een ordinaire vrouw die seks heeft om aan geld, drugs of publiciteit te komen.

Cohen wilde de identiteit van de blogger achterhalen om zich te kunnen verweren. Maandag kreeg ze van de rechter in New York gelijk en Google heeft het emailadres en IP-adressen van de blogger overgedragen.

Vrouw

Daarmee was het voor Cohen eenvoudig te achterhalen wie haar beschimpte. Het bleek een voor Cohen wildvreemde vrouw. Ze heeft haar telefonisch benaderd en naar eigen zeggen vergeven.

''Het doet er nu niet meer toe",' aldus Cohen woensdag in het ABC-programa Good Morning America. Cohens advocaat, Steven Wagner, zei dat het internet ''niet langer als vrijplaats kan worden gezien voor minachtende en beledigende taal''.