AMSTERDAM – Mobiele telefoons die in combinatie met een prepaidpakket worden verkocht, zullen steeds prijziger worden. Dit komt omdat de subsidies die winkels geven op deze toestellen voor het einde van het jaar zijn verdwenen, aldus KPN.

Dit meldt de Telegraaf. Niet alleen KPN, maar ook T-mobile zal de prijs van de mobiele telefoon verhogen. Beide bedrijven doen dit omdat de groei uit de markt is.

Dit komt vooral doordat de consument niet meer automatisch de provider gebruikt die de prepaidkaart bij de telefoon aanbiedt. Volgens KPN wordt binnen drie maanden zelfs in de helft van alle gevallen de telefoon niet meer in combinatie met de meegeleverde simkaart gebruikt.

Simlock

De consument verwijdert dan de simlock van de telefoon, zodat deze gebruikt kan worden in combinatie met iedere provider. Volgens de providers verdwijnen veel mobiele telefoons op deze manier naar het buitenland.

Vooral instapmodellen die voor een paar tientjes in de winkels liggen zullen gaan verdwijnen, aldus Paul Vreeburg van telecomketen BelCompany.