MAASTRICHT - De provincie Limburg heeft het voornemen herzien om tussen de 80 en 100 miljoen euro te besteden aan de aanleg van een supersnel glasvezelnet. Dat zegt de Limburgse gedeputeerde Jops Hessels maandag in Het Financieele Dagblad.

Hessels streeft nog steeds naar modernisering van de IT-infrastructuur in zijn provincie, maar bekijkt ook alternatieven.

Reden hiervoor is de ophef die in juni ontstond toen een plan van de provinciebestuurder uitlekte om de opbrengst van de verkoop van energiebedrijf Essent te steken in een samenwerkingsverband met kabelbedrijf Reggefiber.

De sector reageerde verontwaardigd en vond dat het bedrijf bevoordeeld werd.

Ziggo

Inmiddels voert de provincie ook onderhandelingen met bekabelaar Ziggo, die goedkoper is. ''Het doel is niet glasvezel, maar breedband",' aldus Hessels.

Hessels benadrukt tegen Tweakers dat de provincie wel blijft investeren in snel internet. "Het gaat erom dat Limburg voorop wil lopen met breedband, en of dat via glasvezel gaat of via de kabel maakt niet uit", aldus Hessels.

Hij maakte bekend dat bedrijven en particulieren op korte termijn moeten beschikken over 100 Mbps. Over vijf jaar moet de 1Gbps-grens worden doorbroken.