AMSTERDAM - De actiegroep NLFlatfee heeft een brief naar alle leden van de Eerste en Tweede Kamer gestuurd waarin geprotesteerd wordt tegen de manier waarop kabelmaatschappijen omgaan met het aanleggen breedband internetaansluitingen.

NLFlatfee

"Doordat er maar weinig grote kabelaars zijn, speelt hun monopoliepositie een sterke rol. In landelijke gebieden kun je niet even naar de concurrent overstappen, want die is er niet."Dragstra vindt het tijd dat de politiek zich eens buigt over deze kwestie. "Iedereen moet toch een telefoonaansluiting kunnen krijgen in dit land, waarom is geldt dat dan niet voor een kabel- of adslaansluiting?", vraagt Dragstra zich af.

Volgens hem is het al dan niet kunnen krijgen van breedband internet ook belangrijk voor bedrijven. Bij het bepalen van een vestigingsplaats speelt breedband internet tegenwoordig een grote rol. In Noord-Nederland, waar Dragstra woont, hebben sommige bedrijven torenhoge telefoonrekeningen, omdat ze geen kabel-aansluiting kunnen krijgen. "Hierdoor blijven particulieren, bedrijven en overheden in de betreffende gebieden achter op de rest van Nederland."