DEN HAAG - De Britse overheid heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) per brief laten weten dat hij de Engelse banken op kosten jaagt met zijn antigokwetgeving.

Handelsminister Lord Davis of Abersoch wil dit najaar samen met vertegenwoordigers uit de Britse goksector met Justitie praten om uit te leggen hoe Groot-Brittannië met gokken omgaat. Volgens een woordvoerder van Hirsch Ballin is daar positief op gereageerd.

Aanleiding voor het Engelse protest is een brief die Justitie dit voorjaar heeft gestuurd naar alle banken die in Nederland actief zijn, waaronder dus ook Engelse. Daarin staat dat zij de Wet op de Kansspelen overtreden als zij betalingsverkeer faciliteren van illegale websites waarop Nederlanders gokken.

Automatiseringskosten

Op dit moment zijn dat alle sites, want Nederland heeft geen enkele onlinegoksite goedgekeurd. In een reactie stelde Lord Davis of Abersoch dat de Engelse banken aanzienlijke automatiseringskosten moeten maken om aan de Nederlandse wet te kunnen voldoen. Hij verwees daarbij naar de huidige economische crisis.