AMSTERDAM - Telecomaanbieder OneTel/Scarlet stopt met het aanbieden van snel internet via adsl. Het bedrijf heeft vrijdag laten weten niet genoeg controle over de dienst te kunnen uitoefenen, waardoor het bedrijf de afspraken niet kon nakomen.

In november vorig jaar begon OneTel/Scarlet met de dienst. In die periode wist het bedrijf enkele honderden abonnementen te verkopen. De onderneming is voor een belangrijk deel afhankelijk van KPN. Daardoor kan het volgens eigen zeggen niet op rendabele wijze landelijke dekking aanbieden.

"One.Tel/ Scarlet introduceerde adsl in november 2001 in samenwerking met BBNed die daarvoor sterk afhankelijk is van KPN voor de uitrol van haar netwerk. Daardoor kan dat bedrijf niet op rendabele wijze landelijke dekking aanbieden", zo schrijft het bedrijf op de site."En eventueel een samenwerking aangaan met Mxstream van KPN, die wél landelijke dekking hebben, is op dit moment wel het laatste wat we willen", zegt directeur Raymond Schrama.

KPN maakte recentelijk bekend dat de tarieven van de eigen adsl-dienst per 1 februari met ongeveer een kwart wordt verhoogd. Dat besluit heeft voor veel ophef gezorgd.